Google представи ранен поглед към първия си сгъваем смартфон.Във видеоклип,

...
 Google представи ранен поглед към първия си сгъваем смартфон.Във видеоклип,
Коментари Харесай

Това е новият сгъваем телефон на Google

 Google показа ранен взор към първия си сгъваем смарт телефон.

Във видеоклип, оповестен в Twitter и YouTube, компанията сподели телефон Pixel с отвесна панта, която може да се отваря, с цел да разкрие екран, сходен на таблет, съобщи CNN.

Компанията ще организира годишната си конференция за разработчици в централата си в Маунтин Вю, Калифорния, идната седмица, където съгласно слуховете ще показа и бюджетния телефон Pixel 7a, най-новата си операционна система Android и усъвършенствания в своя чатбот Bard, задвижван от изкуствен интелект.

Въпреки че компанията не разкри спецификациите на Pixel Fold, все по-често се случва фирмите да демонстрират артикули преди личните си събития, с цел да провокират неспокойствие и да основат упования в миг, когато е мъчно да изненадаш феновете с нещо ненадейно.

Въпреки огромния интерес към сгъваемите телефони - и възраждането на флип телефоните в жанр 90-те години измежду звездите и инфлуенсърите от TikTok - пазарът на сгъваеми телефони е относително малък; Samsung господства в категорията, следвана от други, в това число Motorola/Lenovo, Oppo и Huawei. Според ABI Research през 2021 година сгъваемите и гъвкавите екрани съставляват към 0,7% от пазара на смарт телефони, а през 2022 година се чака да паднат малко под 2%.

Не е изненадващо, че Гугъл навлиза в света на сгъваемите устройства, само че е допустимо да изчака да пусне своя версия, до момента в който технологията стане по-напреднала. Ранните версии на Samsung Galaxy Z Fold, да вземем за пример, имаха проблеми с екрана и множеството приложения не бяха добре усъвършенствани за дизайна.

" Гугъл работи върху обезпечаването на по-добро потребителско преживяване за сгъваемите устройства от позиция на софтуера, тъй че в комбиниране с подобренията от страна на хардуера пазарните условия в този момент са в положение, в което има смисъл от Pixel Fold ", споделя Майкъл Иноуе, анализатор в ABI Research. 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР